Jak správně voskovat auto a prodloužit životnost laku?

Jak se voskuje auto?

Voskování vozidla není nijak složité, a s námi získáte tipy, jak provést tento proces efektivně a s maximálním výsledkem. Prvním krokem je výběr správného vosku nebo keramiky, který bude odpovídat vašim požadavkům. Pokud si nejste jisti, který produkt zvolit, náš článek o výběru ochrany laku vám může poskytnout užitečné rady.

 

Gyeon Q2M Bathe Essence

Jak často navoskovat auto?

Pokud chcete dosáhnout maximální životnosti a lesku vosku, není na škodu vozidlo pravidelně voskovat. Ideálně by to mělo být provedeno několikrát do roka, ale frekvence může záviset na podmínkách, kterým je auto vystaveno, a na typech vosků, které používáte. Minimálně doporučujeme voskovat před zimou a na jaro . 

 

Gyeon Q2M WetCoat l křemičitý sealant

 

Vosk na auto - Jak na to?

Před samotnou aplikací vosku je důležité provést pečlivou přípravu vozidla. Prvním krokem je ruční mytí silným autošamponem, který dokonale odstraní veškeré nečistoty.

 

Dekontaminace laku - Krok za krokem

  1. Asfaltové tečky: Nejprve odstraňte asfaltové tečky pomocí odstraňovače, například Auto Finesse ObliTARate. Naneste ho na postižené části, nechte působit asi minutu a setřete suchou utěrkou. Po použití je vhodné místa znovu umýt autošamponem, spláchnout a osušit.

  2. Polétavá rez: Pro odstranění jemného železného prachu, nazývaného polétavá rez, použijte Auto Finesse Iron Out. Nastříkejte na celé vozidlo, nechte působit a poté důkladně opláchněte tlakovou vodou. Výrazné zbarvení do fialova signalizuje účinnou dekontaminaci.

  3. Důkladné opláchnutí: Po dekontaminaci laku důkladně opláchněte vůz, věnujte pozornost lištám, mezím mezi díly a dalším místům, kde se nečistoty mohou usadit.

Auto Finesse ObliTARate Tar&Glue Remover (500 ml)

Nejlepší vosk na auto - Jak vybrat?

Po důkladné dekontaminaci laku přichází na řadu výběr správného vosku. Vyberte produkt, který odpovídá vašim preferencím a potřebám. Různé typy vosků mohou poskytovat různé vlastnosti, takže je důležité vybrat ten správný pro váš vůz.

 

soft99

 

Náš tip na závěr:

Pro dosažení optimální ochrany laku a dlouhodobého lesku je klíčová pečlivá příprava vozidla a výběr kvalitního vosku. S našimi radami a doporučeními budete mít auto vždy v perfektním stavu. Věnujte dostatek času dekontaminaci laku a výběru správného vosku, a váš vůz vám to odvděčí dlouhotrvajícím leskem a ochranou proti nepříznivým vlivům.